“Bij Poppink staan ze met beide benen in de klei!”

De heer en mevrouw Edema uit Deventer lieten onlangs een vrijstaand woonhuis bouwen door bouwbedrijf Poppink. Een prachtige woning in Duitse stijl, compleet met de typische, bijbehorende Duitse dakoverstekken. In september 2009 werd hun droomhuis opgeleverd. Het echtpaar moest er wel een tijdje op wachten, maar het was het wachten waard!

De heer Edema vertelt: “Ruim anderhalf jaar geleden kochten wij een bouwkavel. De gemeente gaf aan dat wij een huis in Duitse stijl mochten bouwen. We kwamen in contact met een Duits bouwbedrijf. Het duurde echter vrij lang voordat we een ontwerp toegestuurd kregen. Daarnaast was ook de prijs na maanden nog steeds onduidelijk. Uiteindelijk kregen we een schetsontwerp. Een mooi huis, daar viel niets op aan te merken. Maar het bleek volledig uit de toon te vallen met de andere huizen in de buurt.”

Edema besloot om op zoek te gaan naar een ander bouwbedrijf. “Via via kwam ik in contact met Poppink. En meteen al in het eerste gesprek kon de heer Poppink mij vertellen wat een dergelijk huis mij zou gaan kosten. Binnen vijf minuten! Die man weet waar hij over praat, dat merkte je meteen.” Het bouwbedrijf en de heer Edema besloten met elkaar in zee te gaan. Edema leverde zelf het ontwerp aan. “Ik had al een type huis op het oog. Een afbeelding hiervan heb ik aan de medewerkers van het bouwbedrijf laten zien. Aan de hand van deze afbeelding maakte het bouwbedrijf uit Overijssel een schetsontwerp. Naar tevredenheid! Want na vijf weken was het definitieve ontwerp al rond.”

Na ongeveer driekwart jaar kon de bouw beginnen. In de tussentijd moesten er berekeningen worden gemaakt en moest er een bouwaanvraag worden ingediend. “Uiteindelijk heeft de oplevering een paar maanden langer geduurd dan verwacht. Maar desondanks was het een zeer prettige samenwerking. En het eindresultaat is prachtig! Ik vond de timmerlieden ook echte betrokken vakmensen.”Typerend was de nuchtere, no nonsense-instelling: Alles gaat in goed overleg. Te allen tijde kun je het gesprek aangaan. Ja, bij Poppink staan ze met beide benen in de klei.”